4 TEDENSKI PROGRAM ODPRAVLJANJA KRONIČNIH TEŽAV Z UČENJEM METODE AEQ®

Spletni program učenja metode AEQ® in AEQ® dihanja.

Z večjim občutenjem in urejanjem telesnega gibanja dobimo priložnost. Priložnosti živeti življenje brez kroničnih bolečin, slabih medsebojnih odnosov ali doživljanja občutkov ujetosti v stalni izčrpanosti ali brezizhodni situaciji.


Za odpravo težav, ki nam povzročajo slabo izkušnjo življenja, je ključno razumevanje vzrokov in mehanizmov za nastanek takšnega občutenja. Poznamo mnoge metode in načine, ki nam lahko pomagajo trenutno počutiti se bolje. Vendar je zelo malo takšnih, ki nam pomagajo izkopati se iz kroničnih težav na trajen način. Ena od teh metod je zagotovo pristop in učenje metode AEQ®.


Sam sem bil prepričan, da lahko s športom in drugimi oblikami gibanja rešim vse kronične težave, ki so se začele z leti pojavljati in večati. Strastno sem preizkušal različne metode in načine, kako bom z več truda in rednim izvajanjem različnih korekcijskih, stabilizacijskih in funkcionalnih vaj omilili bolečine v hrbtu ter druge gibalne omejitve. Nisem se zavedal, da te težave ne izhajajo iz pomanjkanja športanja ali slabe telesne pripravljenosti, temveč iz slabega občutenja telesa ter neznanja in nerazumevanja tega, kako urediti stvari, ki so me motile, ovirale, ogrožale ali omejevale.


Z več gibanja in ni trme šlo, potreben je bil drugačen pristop.


Povečati občutenje telesa, vzpostaviti kvalitetno povezavo med tem, kaj hoče um in zmore telo ter vzpostaviti nov proces učenja, vedenja ter grajenja trajnih odnosov, so glavni cilji programa. To bomo dosegli z večanjem razumevanja osnovnih fizikalnih zakonitostih, po katerih deluje telo, večjim občutenjem telesa ter upoštevanjem slednjega med izvajanjem AEQ® vaj, AEQ® dihalnih vaj ter dihalnih modulov.

“Pomanjkanje časa, obilje energije, varno in udobno okolje ter nepravilno razumevanje pomena bolečine lahko povzročijo, da naše mišice postanejo zakrčene, naše gibanj pa okorno in manj učinkovito. Kar privede do neugodja, obrab in bolečin.”

NAMEN PROGRAMA:

 • Zmanjšati in odpraviti kronične bolečine neznanega izvora.
 • Zmanjšati in odpraviti gibalne omejitve ter trdo in okorno premikanje.
 • Izboljšati kronično neučinkovite ter neurejene odnose doma ali v službi.
 • Odpraviti kronično ostajanje na mestu in z dovolj energije ter jasnimi cilji začenjati nov dan.
 • Živeti dobro življenje.

“Življenje ves časa teče naprej. Delovati v sedanjosti in ob tem ostati ujet v vzorcih iz preteklosti, prinese bolečino.”

TEME PROGRAMA:

 • Glavni vzroki OTRDELOSTI in nastanka kroničnih bolečin.
 • SPROŠČANJE, daljšanje, raztezanje mišic – kakšna je razlika?
 • Razmerje in povezanost med POZORNOSTJO, ČASOM IN ENERGIJO.
 • Kaj pomeni KRONIČNOST?
 • Vloga zavestne POZORNOSTI pri učenju, višanju nadzora nad izvajanjem dejanj in pri iskanju večje učinkovitosti v delovanja telesa.
 • Vloga počitka, SPROŠČENOSTI in kreativnost.

ZAČETEK IN POTEK PROGRAMA:


Program bomo začeli z uvodnim predavanjem v nedeljo, 3. 3. ob 19.00 uri. Predstavil bom program in pojasnil, na kakšen način vam bo pomagalo učenje metode AEQ® in AEQ® dihanja pri odpravljanju kroničnih stanj.
Sledili bodo 4 tedni razlag in učenja vaj metode AEQ® in AEQ® dihanja petkrat na teden.

Srečevali se bomo v ponedeljek, torek, četrtek, petek in nedeljo ob 20 uri v živo preko aplikacije ZOOM.

V TEM ČASU BOSTE POSTOPOMA IN VEDNO GLOBJE SPOZNAVALI TER DOJELI:

 • Kaj so glavni vzroki kroničnih bolečin v današnjem času?
 • Kaj je membrana in kakšna je njena funkcija v okolju, v katerem živimo?
 • Kako vpliva kronična mišična zakrčenost na naše gibanje, vedenje in čustvovanje?
 • Kaj je senzorno motorna amnezija (SMA), kateri so vzroki za njen nastanek v preteklosti in kakšen vpliv ima na naše življenje v sedanjosti?
 • Kaj je potrebno za SPREMEMBO in kako jo doseči, da vam bo prinesla boljše življenje brez bolečin in drugih kroničnih težav?

KAJ POTREBUJETE ZA UDELEŽBO NA PROGRAMU:

 • Računalnik in stabilno internetno povezavo
 • Aplikacijo Zoom
 • Ležalno podlogo ali tanko blazino
 • Topel in miren prostor

POTEK SREČANJ:

5 min pred začetkom srečanja vam bom poslal povezavo po elektronski pošti.
Prvih 15 min bom namenil razlagi posamezne teme ali področju, ki ga bomo z vajo ozaveščali in urejali. 25-30 min bomo namenili učenju AEQ® vaje ali dihalnih modulov. Zadnjih 15 min bom namenil odgovorom na morebitna vprašanja ali razlagi določenih odzivov na vajo, ki jih bi želeli slišati.


Prisotnost in rednost na srečanjih je ključnega pomena. Morebitni izostanek boste lahko ob predhodno napovedani odsotnosti nadoknadili z avdio posnetkom vaje tistega dne, vendar brez razlage. Dostop do posnetka bo na voljo 24 ur. Večdnevne odsotnosti niso priporočljive, saj bo tako izostal tudi rezultat.


Za posnetek zaprosite do 20.00 ure tekočega dne.


Ob koncu programa prejmete tudi opis programa in AEQ® vaj, ki se jih boste učili.
Spoznali boste 4 AEQ® vaje in 4 dihalne module.

CENA PROGRAMA: 160 €
ŠTEVILO UDELEŽENCEV : 12
PROGRAM VODIM: Gregor Marinšek, učitelja metode AEQ 2. stopnje, učitelj AEQ dihanja 1. stopnje

Prijave na tej POVEZAVI.

Za več informacij mi lahko pišeš na gregor@zagibmijemar.si

Plačilo programa v celoti je pogoj za sodelovanje.

Dodaj odgovor